- Recept
- Alla samlingar
- ICAs Matkasse-recept
Tacogratäng med nachos och majs
Tacogratäng med nachos och majs
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 november 2024
En tacogratäng är perfekt att slänga ihop när man vill ha ett säkert kort som går hem hos familjen. Denna variant är med sojafärs och serveras tillsammans med nykokt ris, en fräsch sallad med tomat. Du krossar med fördel några nachochips över gratängen innan servering. Smaklig taco önskar vi!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller annat gryn
- 300 g sojafärs
- 1/2 msk olja
- 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
- 300 g chunky salsa (mild)
- 2 dl lätt crème fraiche eller växtbaserad crème fraiche
- 2 ägg
- 1 förp majskorn (à 340 g)
- 1/2 förp riven prästost (à 150 g) eller växtbaserad ost
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 1/2 förp krispsallad
- 100 g nachochips
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Stek färsen i oljan i en stekpanna. Krydda med tacokryddan och rör ner 1 dl vatten och salsan och koka upp.Steg 4
Blanda crème fraiche och ägg i en skål. Krydda med salt och peppar.Steg 5
Låt majsen rinna av och blanda den med färsen. Häll upp färsen i en ugnsform och avsluta med crème fraicheblandningen. Rör runt lite försiktigt och strö över osten. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 6
Skär tomaterna i klyftor och salladen i bitar.Steg 7
Servera tacogratängen med ris, tomater, sallad och nachochips.