
Kebabspett med kikärtsröra
Av ICAs matkasse
Publicerat den 07 december 2025
Om du behöver en smidig och smakrik middag är den här rätten något för dig. Här har du kebabspett som äts tillsammans med bulgur och en krämig kikärtsröra, smaksatt med vitlök och spiskummin. För att få in lite extra textur och färg så äts rätten med tomater och rödlök.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port bulgur (alt. ris eller annat gryn)
- 2 dl lätt crème fraiche
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 vitlöksklyfta
- 2 förp kebabspett (à 360 g)
- 1/2 msk olja
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 1/2 rödlök
Gör så här
Steg 1
Koka bulgurn enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Kikärtsröra: Häll kikärterna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 3
Stek spetten i oljan i en stekpanna ca 8 minuter.Steg 4
Kikärtsröra: Mixa, i en matberedare, crème fraiche, kikärtor, spiskummin och pressad vitlök. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Skär tomaterna i bitar. Skala och hacka löken.Steg 6
Servera spetten med bulgur, tomater, lök och kikärtsröra.