
Palak kikärta med naanbröd
Av ICAs matkasse
Publicerat den 03 augusti 2025
Prisa palak! I denna härliga kompott blandas smaker från curry, ingefära, vitlök och tomat ihop med de små kikärtorna och plommontomaterna. Matlagningsgrädde ger mild krämighet, och spenaten vänds ner mot slutet. Ät ihop med kokt ris och naanbröd!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 portioner ris
- 1 gul lök
- 1/2 förp plommontomater (à 500 g)
- 2 msk riven ingefära
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk curry
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 500 g krossade tomater
- 2 1/2 dl matlagningsgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g färsk spenat
- 1 förp naanbröd (à 260 g)
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala och skär löken i klyftor. Skär tomaterna i mindre bitar. Skala och riv ingefäran fint på ett rivjärn.Steg 3
Hetta upp olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, ingefära, tomatpuré och curry 3-4 minuter och pressa i vitlöken.Steg 4
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 5
Tillsätt krossade tomater, grädde och smulad buljongtärning i grytan. Låt sjuda 6-7 minuter.Steg 6
Rör ner kikärtorna, tomater och spenat. Låt grytan bli varm. Smaka av med salt och peppar.Steg 7
Halvera bröden.Steg 8
Servera grytan med ris och naanbröd.