Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 50,00 kr
Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Kycklingfärssås med soltorkad tomatcrème

Av ICAs matkasse
Publicerat den 20 april 2025
Kycklingfärs är en otroligt mör och välsmakande färs som passar utmärkt i en sås! Aubergine, rödlök, vitlök och creme på soltorkade tomater eller tomatpesto håller färsen sällskap, och som grädden på moset smaksätts såsen med färsk basilika. Smaklig pasta önskar vi!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 1 rödlök
  • 2 msk olja
  • 500 g kycklingfärs
  • 2 tsk torkad oregano
  • 2 vitlöksklyftor
  • 4 port pasta (gärna farfalle)
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 2 dl mjölk
  • 1/2 msk majsstärkelse
  • 1/2 dl tomatpesto eller crème soltorkade tomater
  • 1/2 förp frysta haricots verts (bönor) (à 600 g)
  • 1/2 förp färsk basilika (à 20 g)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  2. Steg 2

    Skär auberginen i tärningar och skala och skiva löken. Stek grönsakerna i hälften av oljan i en stekpanna eller gryta. Lyft upp på en tallrik.
  3. Steg 3

    Bryn färsen i resten av oljan i pannan. Krydda med salt, peppar och oregano och pressa i vitlöken. Häll tillbaka aubergine och lök i pannan.
  4. Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Koka haricots vertsen tillsammans med pastan de sista 3 minuterna på pastans koktid.
  5. Steg 5

    Blanda grädde, mjölk och majsstärkelse och rör ner i färsen. Rör i tomatcrèmen. Låt sjuda några minuter under omrörning och smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Hacka basilikan och vänd ner i såsen.
  7. Steg 7

    Servera såsen med pastan och bönorna.