- Recept
Saffransbollar
Saffransbollar
Av ICA Köket
Publicerat den 15 november 2022
Gyllene, söta smakbomber! Ge den klassiska havrebollen en julig uppdatering genom att tillsätta saffran i smeten. Rulla saffransbollarna i smält vit choklad och rostade kokosflingor före servering. Tidsåtgång och portioner
1 tim 30 minTotal tid
Ingredienser
- 2 dl riven kokos
- 2 förp saffran (à 1/2 g)
- 4 dl havregryn
- 200 g rumstempererat smör
- 2 dl florsocker
- 1 msk vaniljsocker
- 100 g smält vit choklad
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Sprid ut kokosen i en ugnsform och rosta ca 6 minuter, rör om efter halva tiden. Låt svalna.Steg 3
Blanda saffran med 1 msk vatten. Blanda havregryn, smör, florsocker, vaniljsocker, salt och saffranslagen. Tryck och forma till 20 bollar (för 20 st).Steg 4
Låt stelna i kylen 1 timme. Rulla bollarna först i ett tunt lager smält vit choklad och sedan i rostad kokos.