
Nudelwok med ostronsås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 september 2025
Att slänga ihop en wok behöver inte vara så krångligt! Strimlat kött och purjolök får stekas i pannan innan den smakrika ostronsåsen hälls över. När det fått puttra ett tag vänds även kokta nudlar och haricots verts i pannan. Rör om ordentligt, så allt får sås på sig innan du serverar!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port äggnudlar
- 300 g frysta haricots verts (bönor)
- 1/2 purjolök (1/2 purjo motsvarar ca 150 g)
- 600 g tunnskivad kotlett
- 1/2 msk olja
- 150 ml ostronsås
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Tina bönorna.Steg 2
Koka nudlarna enligt anvisningen på nudelförpackningen tillsammans med bönorna.Steg 3
Ansa, skölj och skär purjolöken i skivor.Steg 4
Skär köttet i strimlor och stek det i oljan i en stor stekpanna. Rör i purjolöken och stek ytterligare någon minut. Sänk värmen och rör i ostronsåsen och 1/2 dl vatten och låt allt bli varmt.Steg 5
Vänd ner nudlarna och bönorna, strö över sesamfrön och servera.