Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 150 g färska eller frysta haricots verts (bönor)
  • 600 g torsk eller sej
  • 2 dl crème fraiche
  • 1/2 fiskbuljongtärning
  • 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
  • 1 citron
  • 1 cosmopolitansallad

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.
  2. Steg 2

    Sätt ugnen på 225°C.
  3. Steg 3

    Koka potatisen. Koka bönorna mjuka några minuter med potatisen mot slutet av potatisens koktid.
  4. Steg 4

    Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.
  5. Steg 5

    Koka upp crème fraiche med buljongtärning och 1 dl vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.
  6. Steg 6

    Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv det yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.
  7. Steg 7

    Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.
  8. Steg 8

    Till servering: Skär salladen i bitar.
  9. Steg 9

    Servera fisken med bönor, potatis, sallad och resten av citronen skuren i klyftor.