- Recept
Fisk i ugn med citron- och gräslökssås

Fisk i ugn med citron- och gräslökssås
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 mars 2025
Fisk i ugn är en lätt och god rätt som kan varieras på många olika sätt. I det här receptet serveras den med en härligt frisk crème fraiche-sås med syrlig citron och gräslök som du enkelt vispar ihop medan fisken ligger i ugnen. Njut med kokt potatis, sås och krispiga haricots verts.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 900 g fast potatis
- 150 g färska eller frysta haricots verts (bönor)
- 600 g torsk eller sej
- 2 dl crème fraiche
- 1/2 fiskbuljongtärning
- 1 förp färsk gräslök (à 20 g)
- 1 citron
- 1 cosmopolitansallad
Gör så här
Steg 1
Tina fisken om fryst används och låt den rinna av ordentligt.Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Koka potatisen. Koka bönorna mjuka några minuter med potatisen mot slutet av potatisens koktid.Steg 4
Fisk: Lägg fisken i en ugnssäker form. Salta och peppra.Steg 5
Koka upp crème fraiche med buljongtärning och 1 dl vatten i en kastrull. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Hacka gräslöken och rör ner i såsen. Riv det yttersta skalet av citronen och rör ner. Smaka av med citronsaft.Steg 7
Häll såsen över fisken och tillaga mitt i ugnen ca 15 minuter.Steg 8
Till servering: Skär salladen i bitar.Steg 9
Servera fisken med bönor, potatis, sallad och resten av citronen skuren i klyftor.