- Recept
Indisk linsgryta med naanbröd

Indisk linsgryta med naanbröd
Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Kvällens populära middag blir nästan som en indisk daal! Den färdiga kryddblandningen är perfekt när det gäller att snabbt sätta smakerna på linsgrytan. Servera med färsk koriander och naanbröd.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp salladslök (à 125 g)
- 3 morötter
- 2 msk rapsolja
- 2 vitlöksklyftor
- 1 förp daal kryddmix (à 33 g)
- 2 1/2 dl torra röda linser
- 400 ml kokosmjölk
- 1 förp krossade tomater (à 390 g)
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g färsk spenat
- 2 förp naanbröd (à 260 g)
- 1 kruka koriander
Gör så här
Steg 1
Gryta: Strimla salladslöken. Tvätta och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs hälften av löken och morötter i oljan i en gryta någon minut och pressa i vitlöken.Steg 2
Häll i kryddmixen, linserna, kokosmjölken, krossade tomater och vattnet. Smula i buljongtärningen och låt koka upp och sjuda ca 12 minuter.Steg 3
Tillaga naanbrödet enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Gryta: Vänd ner spenaten i linsgrytan och sjud ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.Steg 5
Servera grytan med resten av salladslöken, bröd och koriander.