Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Indisk linsgryta med naanbröd

Indisk linsgryta med naanbröd

Indisk linsgryta med naanbröd

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 mars 2025
Kvällens populära middag blir nästan som en indisk daal! Den färdiga kryddblandningen är perfekt när det gäller att snabbt sätta smakerna på linsgrytan. Servera med färsk koriander och naanbröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 förp salladslök (à 125 g)
  • 3 morötter
  • 2 msk rapsolja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 1 förp daal kryddmix (à 33 g)
  • 2 1/2 dl torra röda linser
  • 400 ml kokosmjölk
  • 1 förp krossade tomater (à 390 g)
  • 1 grönsaksbuljongtärning
  • 200 g färsk spenat
  • 2 förp naanbröd (à 260 g)
  • 1 kruka koriander

Gör så här

  1. Steg 1

    Gryta: Strimla salladslöken. Tvätta och riv morötterna grovt på ett rivjärn. Fräs hälften av löken och morötter i oljan i en gryta någon minut och pressa i vitlöken.
  2. Steg 2

    Häll i kryddmixen, linserna, kokosmjölken, krossade tomater och vattnet. Smula i buljongtärningen och låt koka upp och sjuda ca 12 minuter.
  3. Steg 3

    Tillaga naanbrödet enligt anvisningen på förpackningen.
  4. Steg 4

    Gryta: Vänd ner spenaten i linsgrytan och sjud ytterligare 2 minuter. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Servera grytan med resten av salladslöken, bröd och koriander.