- Recept
- ICAs Matkasserecept
Köttfärssås med paprika

Köttfärssås med paprika
Av ICAs matkasse
Publicerat den 12 januari 2025
Om du vill addera något extra till din köttfärssås skulle vi rekommendera paprika! Det krispiga bryter av fint mot såsen som smaksatts med vitlök, oregano och japansk soja. Till detta äter du givetvis pasta.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port pasta (gärna rigatoni)
- 500 g hushållsfärs eller blandfärs
- 1 msk olja
- 1/2 tsk torkad oregano
- 1 förp pastasås vitlök (à 390 g)
- 1 msk japansk soja
- 2 gröna paprikor
Gör så här
Steg 1
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Stek färsen i oljan i en stekpanna och krydda med salt, peppar och oregano.Steg 3
Rör i pastasås, soja och 1 dl vatten. Låt koka några minuter.Steg 4
Dela, kärna ur och skär paprikan i strimlor.Steg 5
Servera pastan med köttfärssås och paprika.