Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Kikärtstacos med avokado och paprikasallad

Kikärtstacos med avokado och paprikasallad

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Tacos på kikärtor och majs istället för köttfärs - det är en riktigt bra idé, det. Och en avokadoröra som smaksätts med spiskummin och vitlök passar alldeles utmärkt till. Ät och njut.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 avokador
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1/2 tsk spiskummin
  • 1 röd paprika
  • 1 gul paprika
  • 1/2 gurka
  • 1 förp krispsallad
  • 1 lime
  • 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
  • 1 förp majskorn (à 150 g)
  • 1 gul lök
  • 1 msk olja
  • 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
  • 2 msk tomatpuré
  • 8 tortillabröd (medium)
  • 1 påse tortillachips (à 200 g)
  • 1 dl riven ost (gärna folke eller växtbaserad ost)

Gör så här

  1. Steg 1

    Dela, kärna och gröp ur och avokadorna. Mosa avokadoköttet och pressa i vitlöken, krydda med spiskummin och smaka av med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem och gurkan i stavar. Skär salladen i bitar och limen i klyftor.
  3. Steg 3

    Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt de och majsen rinna av i en sil.
  4. Steg 4

    Skala och hacka löken. Stek lök, kikärtor och majs i oljan i en stekpanna, krydda med tacokryddan och rör ner tomatpuré och 1/2 dl vatten. Låt röran sjuda någon minut.
  5. Steg 5

    Servera kikärtsfräset i bröden med alla tillbehör.