Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 300,00 kr
Köttfärsbiffar med gräddsås

Köttfärsbiffar med gräddsås

Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Enkla köttfärsbiffar gör du med blandfärs, ägg och rostad lök. Nästan lika snabblagat som färdigköpta, men mycket godare. Med grädde i stekpannan får du dessutom en sås på köpet. Servera de saftiga köttfärsbiffarna med kokt potatis och morötter.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 500 g blandfärs
  • 1 ägg
  • 1 dl rostad lök
  • 1 msk olja
  • 2 1/2 dl matlagningsgrädde
  • 1 1/2 dl mjölk
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 1/2 köttbuljongtärning
  • 250 g morötter

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka potatisen.
  2. Steg 2

    Blanda färsen noga med 1/2 tsk salt och 2 krm peppar. Blanda ner ägg och lök.
  3. Steg 3

    Forma smeten till små biffar och bryn i oljan ca 10 minuter, vänd då och då.
  4. Steg 4

    Sänk värmen på plattan. Häll i grädden och mjölken blandad med majsstärkelsen. Smula i buljongtärningen och låt puttra någon minut. Smaka av med salt och peppar.
  5. Steg 5

    Skala och skär morötterna i stavar.
  6. Steg 6

    Servera köttfärsbiffarna i såsen med potatis och morötter.