- Recept
- Alla samlingar
- Asiatiska recept
Sticky chicken med ris
Sticky chicken med ris
Av Buffé
Publicerat den 18 april 2022
Sticky chicken är kyckling som blandas ner i en sötsyrlig sås med bland annat soja, sweet chilisås och sesamolja. Servera den klibbiga kycklingen med strimlad gurka, kålrabbi och nykokt ris. Barnsligt gott!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 3 dl ris
- 1 hel färdiggrillad kyckling
- 1 kålrabbi
- 1 gurka
- 2 krm salt
- 2 msk strösocker
- 3 msk vinäger
- 1½ dl sweet chilisås
- ½ dl ketchup
- 2 msk sesamolja
- 1 riven vitlöksklyfta
- 1 msk kinesisk soja
- 1 msk finriven ingefära
- 2 tunt skivade salladslökar
- 1 msk rostade vita sesamfrön
- färsk koriander
Gör så här
7 stegSås
Steg 1
Plocka köttet från kycklingen och skär i bitar.Steg 2
Lägg sweet chilisås, ketchup, sesamolja, vitlök, soja, 1 msk vinäger, ½ dl vatten och 1 msk strösocker i en stekpannaSteg 3
Låt koka ihop några minuter. Tillsätt kycklingen och låt koka 1 minut. Späd ev med mer vatten.
Sockersaltad gurka och kålrabbi
Steg 1
Skala kålrabbi. Strimla gurka och kålrabbi.Steg 2
Rör ihop salt, 1 msk socker och 2 msk vinäger. Blanda med gurkan och kålrabbin.
Till servering
Steg 1
Koka riset enligt anvisning på förpackningen.Steg 2
Servera såsen med ris och de strimlade grönsakerna, toppa med salladslök, sesamfrön och gärna koriander.