Pepparkaksdeg
Av ICA Köket
Publicerat den 04 december 2021
Pepparkaksdeg är enkelt att göra själv och det blir så mycket godare. Gör din deg i god tid, den behöver vila ett dygn för att ge dig de allra bästa pepparkakorna.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
Ingredienser
- 2 dl vispgrädde
- 2 dl mörk sirap
- 3½ dl strösocker
- 2 msk malen kanel
- 1 msk malen kardemumma
- 2 msk malen ingefära
- 1 msk malen kryddnejlika
- 250 g smör
- 800 g vetemjöl (800 g vetemjöl motsvarar ca 13 1/4 dl)
- 2 tsk bikarbonat
Gör så här
Steg 1
Blanda grädde, sirap och socker i en kastrull. Tillsätt kryddorna och koka upp blandningen.Steg 2
Ta av kastrullen från plattan och lägg i smöret i bitar. Låt smöret smälta i den varma kastrullen.Steg 3
Häll mjöl och bikarbonat i en stor bunke och rör ner kryddsmeten och blanda till en deg.Steg 4
Linda in degen i plastfolie. Låt den stå kallt minst ett dygn så att smakerna utvecklas.