Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Fläskytterfilé med dragonkräm

Fläskytterfilé med dragonkräm

Fläskytterfilé med dragonkräm

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 juni 2025
Steka är ett utmärkt och snabbt sätt att tillaga denna möra och saftiga fläskytterfiléen på. Ta gärna fram köttet ur kylen så att det är rumstempererat vid tillagning för bästa resultat. Serveras med ugnsrostade rotsaker och en himmelskt god dragonkräm!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g fast potatis
  • 2 palsternackor
  • 100 g rotselleri
  • 1/2 msk olja
  • 1 tsk dragon
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 dl smetana
  • ca 600 g fläskytterfilé
  • 1/2 msk smör eller margarin
  • 1/2 förp tomater (à 500 g)

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C och sätt in en långpanna.
  • Steg 2

    Rotfrukter: Tvätta rotfrukterna och skär potatisen i halvor, palsternackor och selleri i bitar. Blanda med oljan och krydda med salt och peppar. Lägg rotfrukterna på den förvärmda långpannan. Rosta mitt i ugnen ca 25 minuter.
  • Steg 3

    Dragonkräm: Blanda dragon och vinäger och låt dra någon minut. Rör ner smetanan och smaka av med salt och peppar.
  • Steg 4

    Kött: Skär köttet i skivor och stek i matfettet i en stekpanna ca 2 minuter på varje sida. Krydda med salt och peppar.
  • Steg 5

    Skär tomaterna i skivor.
  • Steg 6

    Servera köttet med rotfrukter, dragonkräm och tomater.