
Glutenfri kladdkaka
Av ICA Köket
Publicerat den 17 mars 2025
Lika god men glutenfri är den här kladdkakan!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
Ingredienser
- 100 g smör eller margarin (+ extra till formen)
- 2 ägg
- 230 g strösocker (230 g motsvarar 2 1/2 dl)
- 45 g Risenta majsmjöl (45 g motsvarar 3/4 dl)
- 12 g Risenta mandelmjöl (12 g motsvarar 1/4 dl)
- 30 g kakao (30 g motsvarar 3/4 dl)
- 2 dl vispgrädde till servering
- Till garnering: florsocker
- Till garnering: bär
Gör så här
Steg 1
Värm ugnen till 200°C.Steg 2
Smält smöret.Steg 3
Vispa ägg och strösocker till en fluffig smet.Steg 4
Blanda försiktigt ner övriga ingredienser i smeten.Steg 5
Smöra en 24 cm bakform med löstagbar botten (för 8-10 bitar), häll i smeten och jämna ut den i formen.Steg 6
Grädda i nedre delen av ugnen i ca 15 minuter.Steg 7
Låt svalna innan kanten tas bort.Steg 8
Till servering: Servera kladdkakan med lättvispad grädde och färska bär. Pudra över lite florsocker.