
Bästa kladdkakan
Av Buffé
Publicerat den 16 oktober 2017
Detta är det ultimata kladdkakereceptet enligt Buffélabbet.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
12Portioner
Ingredienser
- 150 g smör + smör till formen
- 3 ägg
- 3 dl strösocker
- 1 3/4 dl vetemjöl + mjöl till formen
- 1 1/4 dl kakao
- 1/2 msk vaniljsocker
- 2 krm salt
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smält smöret. Rör ihop ägg och socker i en skål. Blanda de torra ingredienserna i en skål.Steg 3
Rör först ner smöret i äggblandningen och sedan de torra ingredienserna.Steg 4
Häll i en smord och mjölad form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter (för 10-12 bitar).Steg 5
Grädda i mitten av ugnen 17–20 minuter. Kakan är klar när den är torr på ytan. Låt svalna.Steg 6
Tips: Pudra kakan med lite kakao.