
Kyckling med woksås och nudlar
Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 februari 2019
En färdig woksås på flaska är icke att underskatta. Den omger både kycklingen och grönsakerna fint i pannan, och det som får den lilla extra välbehövda syran är limen vid sidan av. Ack så viktig!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port äggnudlar eller ris
- 600 g strimlad kycklingfilé
- 1 msk olja
- 500 g wokgrönsaker
- 1 förp woksås (gärna asian woksauce teriyaki, à 250 g)
- 1 lime
- 1 msk sesamfrö
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen.Steg 2
Koka nudlarna alt riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 3
Stek kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik.Steg 4
Stek wokgrönsakerna i resten av oljan i stekpannan. Rör i kyckling och sås och låt det bli varmt.Steg 5
Skär limen i klyftor.Steg 6
Serveringsförslag: Servera kycklingwoken med nudlar och gärna lime och sesamfrö.