
Smörstekt pepparkaka med ädelostkräm
Av Buffé
Publicerat den 15 november 2021
Gillar du pepparkakor med ädelost? Då måste du testa den här mjuka, smörstekta pepparkakan med gräddig ädelostkräm! Toppa med tunna päronskivor, valnötter och malen svartpeppar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 140 g gräddädelost
- 2 dl smetana
- 1 mjuk pepparkaka (à ca 200 g)
- 3 msk smör
- 1 päron
- 2 dl valnötter
Gör så här
Steg 1
Mosa eller mixa samman osten med smetanan.Steg 2
Skär pepparkakan i 16 tunna skivor, ca ½ cm tjocka. Stek skivorna i smör i en stekpanna. Lägg upp på ett fat. Dela, kärna ur och skär päronet i tunna skivor.Steg 3
Klicka ostkrämen på pepparkaksskivorna, toppa med päron, valnötter och lite svartpeppar.