- Recept
Svamppizza med fetaost

Svamppizza med fetaost
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 februari 2025
Fetaost på pizza borde det finnas lag på. Sältan blir otroligt bra ihop med svamparna och purjon, och självklart toppas det med ytterligare riven ost.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 250 g färska champinjoner
- 1/2 purjolök
- 150 g fetaost eller salladsost
- 2 dl riven ost
- 2 förp pizzakit (à 600 g)
- 250 g körsbärstomater
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C, gärna varmluft.Steg 2
Ansa champinjonerna och ansa och skölj purjon. Skiva svampen och purjolöken. Smula fetaosten.Steg 3
Rulla ut pizzadegarna på varsin plåt och bred på den medföljande tomatsåsen.Steg 4
Fördela svamp, lök, fetaost och den rivna osten på bottnarna. Krydda med peppar.Steg 5
Grädda båda pizzorna i ugnen ca 10 minuter eller en i taget om du inte använder varmluftsugn.Steg 6
Servera pizzorna med tomater.