- Recept
Vit kladdkaka med bilar

Vit kladdkaka med bilar
Av ICA Köket
Publicerat den 10 oktober 2022
Söt, men försvinnande god blir kladdkakan som görs av vit choklad samt godisbilar. Dekorera kakan med några bilar och servera gärna med lättvispad grädde.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
10Portioner
Ingredienser
- 125 g smör
- 100 g vit choklad
- 1½ dl strösocker
- 1 krm salt
- 2 ägg
- 2 dl vetemjöl
- skal och saft av ½ citron (½ citron motsvarar ca 1½ msk saft)
- 1 påse Ahlgrens bilar original (à 160 g)
- lättvispad grädde
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C.Steg 2
Smörj eller spänn fast ett bakplåtspapper i en form med löstagbar kant, ca 24 cm i diameter.Steg 3
Smält smöret i en kastrull. Stäng av plattan. Bryt chokladen i bitar och lägg ner dem i smöret och låt smälta under omrörning.Steg 4
Rör ner socker, salt och ett ägg i taget i smör- och chokladblandningen. Blanda ner mjölet i smeten. Riv yttersta skalet från citronen och pressa ur saften. Rör ner i smeten.Steg 5
Klipp itu 1 dl bilar på mitten och vänd ner i smeten. Häll smeten i formen.Steg 6
Grädda kakan mitt i ugnen ca 20 minuter. Kakan ska gunga lite i mitten, kontrollera med provsticka, det ska vara kladdigt inuti kakan.Steg 7
Låt kakan svalna i formen på ett galler. Lossa runt kakans kant med en kniv medan den fortfarande är varm.Steg 8
Till servering: Låt kakan bli ordentligt kall innan den serveras. Servera gärna med lättvispad grädde och resten av bilarna.