Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 70,00 kr
  • Recept
  • Fläskytterfilé i dragonsås med pressad potatis

Fläskytterfilé i dragonsås med pressad potatis

Fläskytterfilé i dragonsås med pressad potatis

Av ICAs matkasse
Publicerat den 28 september 2025
Saftiga fläskfiléer serveras ikväll med en len dragonsås, pressad potatis och broccoli. Såsen har lite samma smaker som en bearnaisesås. Inte så pjåkigt alls en trött vardagkväll!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

3 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g potatis
  • 250 g broccoli
  • ca 650 g fläskytterfilé
  • 1 tsk olja
  • 2 1/2 dl vispgrädde
  • 2 tsk majsstärkelse
  • 2 dl mjölk
  • 1 köttbuljongtärning
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 tsk torkad dragon

Gör så här

  • Steg 1

    Skala och dela potatisen i mindre bitar. Koka potatisen.
  • Steg 2

    Skär broccolin i klyftor.
  • Steg 3

    Skär köttet i ca 1 cm tjocka skivor och stek dem i oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lyft upp på ett fat.
  • Steg 4

    Blanda grädden och majsstärkelsen. Häll grädden, mjölken och smulad buljongtärning i stekpannan. Rör ner vinäger och dragon och låt sjuda ca 3 minuter under omrörning. Lägg tillbaka köttet och låt sjuda ytterligare 5 minuter.
  • Steg 5

    Koka broccolin i saltat vatten i 4 minuter.
  • Steg 6

    Pressa potatisen.
  • Steg 7

    Servera köttet i såsen med broccoli och pressad potatis.