
Saffransfudge
Av ICA Köket
Publicerat den 06 oktober 2025
Saffransfudge är ett riktigt guldkorn bland julens sötsaker. Här får gräddig kolasmak från vispgrädde, strösocker och ljus sirap möta den varma, gyllene tonen av saffran. Det perfekta godiset i juletider.Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
25Portioner
Ingredienser
- 3 dl vispgrädde
- 3 dl strösocker
- 1 dl ljus sirap
- 1 g saffran
- 50 g smör
Gör så här
Steg 1
Häll vispgrädde, socker, sirap och saffran i en tjockbottnad kastrull. Låt koka på medelvärme tills smeten är 125°C varm.Steg 2
Rör ner smör och koka ytterligare 2 minuter. Ta från värmen. Rör runt i fudgesmeten i 6-7 minuter, så att den börjar svalna.Steg 3
Häll smeten i en form, ca 10x25 cm, klädd med bakplåtspapper. Låt svalna i kylen. Skär fudgen i bitar och slå eventuellt in den i papper.