Gå till innehållGå till sökningGå till sidfot
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 100,00 kr
Fetaost- och tomatpasta

Fetaost- och tomatpasta

Av ICA Köket
Publicerat den 01 mars 2021
Denna krämiga tiktokpasta är en snabb fetaost- och tomatpasta. Det du behöver är fetaost, tomater, basilika, vitlök och olivolja. Koka pastan och laga tomaterna tillsammans med osten i ugnen. Blanda ihop, krydda med basilika och svartpeppar och pastan är klar att servera.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 vitlöksklyftor
  • 500 g körsbärstomater eller babyplommontomater
  • 3 msk olivolja
  • 2 tsk torkad oregano
  • 300 g fetaost
  • 4 port spaghetti (4 port motsvarar ca 300 g okokt)
  • 1 kruka färsk basilika

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala och riv vitlöken.
  3. Steg 3

    Blanda tomaterna med vitlök, olivolja och oregano i en ugnsform. Krydda med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Lägg fetaostarna bredvid varandra i mitten av formen. Sätt in formen mitt i ugnen 20-25 minuter.
  5. Steg 5

    Sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  6. Steg 6

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen. Häll av pastan, men spara ca 2 dl av kokvattnet.
  7. Steg 7

    Blanda/mosa fetaosten och tomaterna i ugnsformen, så att det blir en sås. Blanda ner pastan i såsen, späd ev. med kokvatten, lite i taget, tills pastan fått en krämig konsistens. Smaka av med salt och peppar.
  8. Steg 8

    Lägg basilikablad ovanpå och servera pastan.