- Recept
- Enkla recept
Pasta med kronärtskocka och citron
Pasta med kronärtskocka och citron
Av Buffé
Publicerat den 09 januari 2023
En enkel rätt med finess som passar lika bra till vardag som till helgens bjudmiddag! Den krämiga, gräddiga pastan med syrlig kronärtskocka och frisk citron får gärna toppas med mycket parmesan och svartpeppar.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
6Portioner
Ingredienser
- 400 g pasta
- 2 vitlöksklyftor
- ca 300 g marinerade kronärtskockor i olja
- 1 tsk svartpeppar
- 2 dl vispgrädde
- 2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
- riven parmesan
Gör så här
Steg 1
Koka pastan al dente. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 6 port).Steg 2
Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka kronärtskockorna. Fräs vitlöken i olja från kronärstkockorna. Tillsätt kronärtskockan och svartpeppar, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt citronskal och smaka av med salt.Steg 3
Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta.Steg 4
Till servering: Toppa med parmesan och gärna extra citronskal och svartpeppar.