- Recept
- Skaldjursrecept
Räkor i salladsblad
Räkor i salladsblad
Av ICA Köket
Publicerat den 19 augusti 2024
Här var det en riktigt fräsch och god förrätt! Salladsblad fyllda med en krämig avokado- och räkröra smaksatt med gräslök, aioli och sriracha. Strö över sesamfrön och koriander vid servering. Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 förp handskalade räkor i lake (á 280 g)
- 2 avokador
- 1 förp gräslök (á 20 g)
- 1 dl aioli
- 1 msk srirachasås
- 1 msk sesamfrö
- 2 salladshuvuden (gärna crunchita, 18 blad)
- 1 kruka koriander
Gör så här
Steg 1
Häll av räkorna i en sil. Krama ur vätskan.Steg 2
Dela, ta ur kärnan och gröp ur avokadon. Skär den i små tärningar. Skär gräslöken fint.Steg 3
Blanda räkorna med gräslök, aioli och srirachasås. Vänd ner avokadotärningarna. Smaka av med salt.Steg 4
Rosta sesamfröna i en torr stekpanna tills de får lite färg.Steg 5
Skär bort roten på salladen och sära på bladen och skölj dem. Låt bladen rinna av.Steg 6
Fyll bladen med räk- och avokadoröran och lägg dem på ett fat. Toppa med sesamfrö och koriander.