- Recept
- Recept under 45 minuter
Getost- och spenatpaj med kikärtor

Getost- och spenatpaj med kikärtor
Av ICAs matkasse
Publicerat den 24 februari 2020
Visst vill man äta getost alla dagar i veckan? I denna paj kommer den verkligen till sin rätta ihop med smaker från bladspenat och kikärtor, samt äggstanningen som här smaksätts med pesto på soltorkad tomat! Denna paj är försvinnande god – vi lovar!Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 gul lök
- ½ msk olja
- 1 vitlöksklyfta
- 450 g fryst bladspenat
- 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 170 g getost
- 4 ägg
- 1½ dl mjölk
- 4 msk pesto soltorkad tomat
- 1 tsk oregano
- 1 tsk salt
- 2 krm peppar
- 250 g färsk pajdeg
- 250 g körsbärstomater
- 1 kruka krispsallad
Gör så här
9 stegFyllning
Steg 1
Tina spenaten.Steg 2
Sätt ugnen på 200°C.Steg 3
Skala och hacka löken. Fräs den i oljan i en stekpanna, pressa i vitlöken. Sänk värmen, krama ur vätskan från spenaten och tillsätt den.Steg 4
Häll kikärtorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.Steg 5
Bryt getosten i bitar.
Äggstanning
Steg 1
Blanda äggen med mjölken, tomatpeston samt oregano, salt och peppar.Steg 2
Lägg ut pajdegen i en pajform, ca 25 cm i diameter.Steg 3
Lägg spenat och kikärtor i pajskalet. Häll på äggstanningen och strö över getosten. Grädda mitt i ugnen tills pajen stelnat, ca 20 minuter.Steg 4
Skär tomaterna i halvor och salladen i bitar och servera till pajen.