- Recept
- Recept under 45 minuter
Het nudelsoppa med lax och broccoli

Het nudelsoppa med lax och broccoli
Av Buffé
Publicerat den 16 januari 2023
Nudlar med stekt lax och krispig broccoli i en buljong med hetta från ingefära och chili är en mättande och värmande middag. Servera nudelsoppan tillsammans med kokt ägg, salladslök, koriander och sesamfrön.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 1 röd peppar (chili)
- 250 g broccoli
- 500 g laxfilé utan skinn
- 2 ägg
- 1 förp risnudlar (à 180 g)
- 1 tsk sesamolja
- 2 grönsaksbuljongtärningar
- 2 msk finriven ingefära
- 2 msk japansk soja
- 2 msk färskpressad limejuice
- 2 dl majskorn
- 2 finskurna salladslökar
- 1 kruka koriander
- 2 msk rostade sesamfrön
- 1 msk olja
- ½ tsk salt
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva vitlöken tunt. Kärna ev ur och skiva chilin tunt. Skär broccolin i mindre bitar. Skär laxen i ca 2 x 2 cm stora tärningar.Steg 2
Koka upp en kastrull med vatten och lägg ner äggen och låt sjuda ca 7 minuter. Häll av och spola i kallt vatten. Skala och halvera.Steg 3
Koka risnudlarna enligt anvisning på förpackningen. Häll av och skölj i kallt vatten, blanda med sesamolja.Steg 4
Koka upp buljongtärningar och 10 dl vatten. Tillsätt vitlök, chili och ingefära, låt sjuda 10 minuter. Rör ner soja, limejuice, broccoli och majs. Låt sjuda ytterligare 3–4 minuter.Steg 5
Stek laxen i oljan ca 5 minuter runtom så den får lite färg. Krydda med salt.Steg 6
Fördela risnudlar och lax i portionsskålar. Häll över buljongen och grönsakerna. Toppa med en ägghalva, salladslök, koriander och sesamfrön.Steg 7
Till servering: Servera gärna med limeklyftor.