
Kokospanerad kyckling med rostad broccoli
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 november 2025
Ifall man är sugen på en krispigare variant av kyckling men inte vill att det ska ta så lång tid att laga den, kan man med fördel testa denna kokospanerade variant. Här äts den tillsammans med rostad broccoli och en fräsch sås gjord på sweet chilisås och curry samt nykokt ris.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris
- 250 g broccoli
- 2 tsk olja + 2 msk olja
- 700 g kycklinginnerfilé
- 4 msk sweet chilisås
- 1 dl riven kokos
- 2 dl matyoghurt
- 1/2 msk curry
Gör så här
Steg 1
Tina kycklingen (om fryst används).Steg 2
Sätt ugnen på 225°C.Steg 3
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Skär broccolin i klyftor och lägg på en ugnsplåt. Ringla över 2 tsk olja och krydda med salt och peppar. Sätt in mitt i ugnen ca 10 minuter.Steg 5
Krydda kycklingen med salt och peppar. Vänd runt kycklingen i sweet 2 msk chili sås och vänd därefter bitarna i kokos.Steg 6
Stek kycklingen i 2 msk olja i en stekpanna på medelvärme tills den får fin färg. Lägg kycklingen i ugnen på broccoliplåten ca 5 minuter.Steg 7
Blanda yoghurt med curry och 2 msk sweet chilisås. Smaka av med salt och peppar.Steg 8
Servera kycklingen med ris, broccoli och yoghurt.