- Recept
- Recept under 45 minuter
Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg

Marinerad tofu med mathavre, spenat, kimchi och ägg
Av Buffé
Publicerat den 18 januari 2021
Sugen på lite nyttigare vardagsmat? Laga en färgstark bowl med marinerad tofu, kokt mathavre eller något annat matgryn, stekt spenat, kimchi och kokt ägg.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 400 g fast tofu
- 1 liten vitlöksklyfta
- ½ röd peppar (chili)
- 2 msk japansk soja
- ½ msk honung
- 1⁄4 dl rapsolja
- 5 dl mathavre
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 4 ägg
- 1 msk sesamolja
- 200 g färsk spenat
- 2 dl kimchi
- 2 msk rostade sesamfrön
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 225°C.Steg 2
Lägg tofun på hushållspapper eller en ren kökshandduk och pressa försiktigt ut så mycket vätska som möjligt. Skär i 2-3 cm stora tärningar.Steg 3
Finhacka vitlök och chili. Blanda ihop soja, honung och olja i en stor skål. Tillsätt tofun och blanda runt. Låt marinera 20 minuter. Lägg tofun på en plåt och ställ in i mitten av ugnen 20–30 minuter tills de är gyllene och lite krispiga på ytan.Steg 4
Koka mathavren enligt anvisning på förpackningen tillsammans med buljongtärningen.Steg 5
Koka upp vatten och lägg ner äggen, koka ca 7 minuter. Skölj i kallt vatten och skala.Steg 6
Värm upp sesamoljan i en stor stekpanna. Lägg i spenaten och vänd runt i oljan och salt någon minut.Steg 7
Till servering: Fördela mathavren i skålar och toppa med tofu, fräst spenat, Kimchi, ägg och rostade sesamfrön.