- Recept
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan
Av ICAs matkasse
Publicerat den 21 februari 2011
Detta är ett snabblagat recept på tagliatelle med champinjoner, vitlök, ärter och parmesan som är helt underbart gott. Gör din krämiga champinjonsås under tiden som tagliatellen kokar och blanda sedan ihop dessa. Riv över parmesan före servering.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 vitlöksklyftor
- 250 g champinjoner
- 3 msk smör eller margarin
- 2 dl lätt crème fraiche
- 2 dl frysta gröna ärtor
- 4 portioner tagliatelle
- 1 dl riven parmesan eller annan lagrad hårdost
Gör så här
Steg 1
Skala och finhacka vitlöken. Skiva champinjonerna.Steg 2
Stek champinjonerna i matfettet tillsammans med vitlöken. Rör ner crème fraiche och koka upp tillsammans med ärter. Smaksätt med salt och svartpeppar.Steg 3
Koka tagliatelle enligt anvisningen på förpackningen.Steg 4
Späd champinjonsåsen med 1-2 dl av pastakokvattnet (för 4 port), häll av pastan och blanda med såsen, smaksätt med salt och peppar.Steg 5
Servera pastan med riven parmesanost.