Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 500,00 kr
Biff tagliata

Biff tagliata

Av Buffé
Publicerat den 15 maj 2023
Dröm dig bort till Italien med den enkla klassikern biff tagliata! Servera saftigt, grillat nötkött på en bädd av rucola och toppa med söta cocktailtomater, rostade pinjenötter och hyvlad parmesanost.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 600 g biff eller flankstek
  • 1 tsk salt
  • ½ tsk svartpeppar
  • 250 g körsbärstomater
  • 65 g rucola
  • 1 dl hyvlad parmesan
  • ½ dl rostade pinjenötter
  • 3 - 4 msk balsamvinäger
  • 1 msk olivolja

Gör så här

  1. Steg 1

    Krydda köttet med salt och peppar.
  2. Steg 2

    Grilla på direkt värme ca 2 minuter per sida tills det får fin färg, fortsätt grilla på Indirekt värme tills innertemperaturen är 53–58°C. Det går också bra att steka köttet i en stekpanna till samma innertemperatur. Låt köttet vila minst 10 minuter.
  3. Steg 3

    Halvera tomaterna och lägg på ett fat med rucolan. Skiva köttet och lägg på salladen. Toppa med parmesan, pinjenötter och ringla över olja och vinäger.