Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 500,00 kr
Pasta med kronärtskocka och citron

Pasta med kronärtskocka och citron

Av Buffé
Publicerat den 09 januari 2023
En enkel rätt med finess som passar lika bra till vardag som till helgens bjudmiddag! Den krämiga, gräddiga pastan med syrlig kronärtskocka och frisk citron får gärna toppas med mycket parmesan och svartpeppar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
6Portioner

Ingredienser

  • 400 g pasta
  • 2 vitlöksklyftor
  • ca 300 g marinerade kronärtskockor i olja
  • 1 tsk svartpeppar
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 msk finrivet citronskal (+ ev extra till servering)
  • riven parmesan

Gör så här

  1. Steg 1

    Koka pastan al dente. Häll av och spar 2 dl av pastavattnet (för 6 port).
  2. Steg 2

    Skala och hacka vitlöksklyftorna. Hacka kronärtskockorna. Fräs vitlöken i olja från kronärstkockorna. Tillsätt kronärtskockan och svartpeppar, fräs ytterligare någon minut. Tillsätt grädden och låt koka ihop. Tillsätt citronskal och smaka av med salt.
  3. Steg 3

    Tillsätt pastan och pastavattnet i såsen och koka ihop till en krämig pasta.
  4. Steg 4

    Till servering: Toppa med parmesan och gärna extra citronskal och svartpeppar.