Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 500,00 kr
Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré

Sydfransk macka med vitlöksgrillad karré

Av ICA Köket
Publicerat den 01 juni 2020
Matig macka med grillad karré och en fransk röra på tomat och rödlök. Grilla köttet helt, och koka samtidigt ihop röran av tomater, lök, zucchini, oliver, olja och vitlök i en kastrull. Servera den grillade karrén med röran på grillade skivor lantbröd.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 skivor surdegsbröd eller lantbröd
  • 2 mozzarella (à 125 g)
  • 2 rödlökar
  • 6 plommontomater
  • 300 g zucchini
  • 5 msk olivolja
  • 4 vitlöksklyftor
  • 1 dl kalamataoliver
  • 800 g långskuren karré
  • ½ kruka rosmarin

Gör så här

7 steg

Tomat- och lökröra

  1. Steg 1

    Skala lökarna, skär dem och tomaterna i klyftor. Dela zucchinen på längden och skrapa bort kärnhuset. Skär den i tärningar.
  2. Steg 2

    Plocka och hacka rosmarinen fint. Lägg allt i en kastrull och häll över olivoljan. Pressa i vitlöken och blanda ner oliverna.
  3. Steg 3

    Ställ kastrullen på grillen och låt det småkoka ca 20 minuter Rör om då och då.

Karré

  1. Steg 1

    Pressa vitlöken i oljan och rör om. Salta och peppra karrén.
  2. Steg 2

    Grilla karrén runt om tills innertemperaturen är 80°C. Pensla den med vitlöksoljan. Låt den sedan vila ca 10 minuter.

Montering

  1. Steg 1

    Grilla bröden. Riv mozzarellan i bitar. Skiva karrén.
  2. Steg 2

    Toppa bröden med röran, mozzarellan och den skivade karrén.