Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Grillad lax med rosépeppar, krossad potatis och kapris

Av Buffé
Publicerat den 14 juni 2021
Fina fisken på grillen! Grillad lax med en rub av rosépeppar serveras tillsammans med en potatissallad på ugnsrostad, krossad potatis med gräddfil, kapris och hackad gräslök.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 900 g små potatisar
  • 3 msk olja
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk rosépepparkorn
  • 500 g lax i bit
  • 2 dl gräddfil
  • 1 dl kapris (gärna coctailkapris)
  • ½ dl finskuren gräslök

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Blanda potatisen med 1 msk av oljan och ½ tsk salt på en plåt. Ställ in i mitten av ugnen ca 20 minuter eller tills potatisen är mjuk. Ta ut och låt svalna lite.
  3. Steg 3

    Höj temperaturen i ugnen till 225°C övervärme/grill.
  4. Steg 4

    Mortla rosépeppar och salt. Gnid in laxen runtom med kryddblandningen.
  5. Steg 5

    Krossa potatisen med en gaffel och ringla över resten av oljan. Ställ in ytterligare ca 10 minuter i ugnen tills potatisen fått färg. Grilla laxen ca 20 minuter tills innertemperaturen är 54°C.
  6. Steg 6

    Toppa potatisen med gräddfil, kapris och gräslök. Servera med laxen.