- Recept
Kikärtstacos med avokado och paprikasallad
Kikärtstacos med avokado och paprikasallad
Av ICAs matkasse
Publicerat den 02 december 2024
Tacos på kikärtor och majs istället för köttfärs - det är en riktigt bra idé, det. Och en avokadoröra som smaksätts med spiskummin och vitlök passar alldeles utmärkt till. Ät och njut.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 2 avokador
- 1 vitlöksklyfta
- 1/2 tsk spiskummin
- 1 röd paprika
- 1 gul paprika
- 1/2 gurka
- 1 förp krispsallad
- 1 lime
- 2 förp kokta kikärtor (à 380 g)
- 1 förp majskorn (à 150 g)
- 1 gul lök
- 1 msk olja
- 1 förp taco kryddmix (à 28 g)
- 2 msk tomatpuré
- 8 tortillabröd (medium)
- 1 påse tortillachips (à 200 g)
- 1 dl riven ost (gärna folke eller växtbaserad ost)
Gör så här
Steg 1
Dela, kärna och gröp ur och avokadorna. Mosa avokadoköttet och pressa i vitlöken, krydda med spiskummin och smaka av med salt och peppar.Steg 2
Dela och kärna ur paprikorna. Skär dem och gurkan i stavar. Skär salladen i bitar och limen i klyftor.Steg 3
Skölj kikärtorna i kallt vatten och låt de och majsen rinna av i en sil.Steg 4
Skala och hacka löken. Stek lök, kikärtor och majs i oljan i en stekpanna, krydda med tacokryddan och rör ner tomatpuré och 1/2 dl vatten. Låt röran sjuda någon minut.Steg 5
Servera kikärtsfräset i bröden med alla tillbehör.