Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Kräftpasta

Kräftpasta

Av ICA Köket
Publicerat den 09 augusti 2019
Pasta när den är som bäst! Denna kräftpasta är krämig, enkel och supergod. Med kräftstjärtar, körsbärstomater, citron och parmesan är den perfekt som en lite lyxigare vardagsrätt eller en härlig helgmiddag.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • purjolök (à ca 200 g)
  • 1 röd chili
  • 250 g körsbärstomater
  • 300 g spaghetti
  • 1 riven vitlöksklyfta
  • 2 msk olivolja
  • 2 dl vispgrädde
  • 2 tsk finrivet citronskal
  • 200 g skalade kräftstjärtar
  • 2 dl finriven parmesan
  • dill

Gör så här

  1. Steg 1

    Ansa och skölj purjolöken noga. Skiva den tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin och halvera tomaterna.
  2. Steg 2

    Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.
  3. Steg 3

    Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna.
  4. Steg 4

    Blanda pastan med såsen och hälften av osten.
  5. Steg 5

    Vid servering: Toppa med resten av osten och dill.