Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Kyckling och sötpotatis i ugn med fetaost

Kyckling och sötpotatis i ugn med fetaost

Av Buffé
Publicerat den 18 mars 2024
Konceptet med allt på en plåt är ett smidigt sätt att få till en enkel och god vardagsmiddag! Här får sojamarinerad kyckling, sötpotatis och rödlök ta plats på en plåt och rostas i ugnen för att sedan toppas med fetaost och jalapeño.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 rödlökar
  • 800 g sötpotatis
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 msk färskpressad limejuice
  • 1½ msk flytande honung
  • 1 msk japansk soja
  • 2 msk finriven ingefära
  • ca 600 g kycklinglårfilé (gärna med skinn)
  • 1 tsk salt
  • 3 msk olivolja
  • 150 g fetaost
  • 1 skivad färsk eller inlagd jalapeño (1 färsk motsvarar 3 msk inlagd)

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 225°C.
  2. Steg 2

    Skala löken och tvätta sötpotatisen. Skär lök och sötpotatis i klyftor och lägg på en plåt.
  3. Steg 3

    Skala och finhacka vitlöken, skala och riv ingefäran och blanda med limejuice, honung och soja. Blanda med kycklingen och lägg på plåten. Krydda kycklingen och grönsakerna med salt och ringla över oljan.
  4. Steg 4

    Rosta i mitten av ugnen ca 25 minuter tills sötpotatisen fått färg och kycklingen är genomstekt och har en innertemperatur på 72°C.
  5. Steg 5

    Toppa med smulad fetaost och jalapeño.