Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
tre glas med pannacotta och färska bär

Pannacotta

Av ICA Köket
Publicerat den 05 december 2022
Klassiskt grundrecept på pannacotta, som är en underbart god efterrätt med lyxig känsla. Pannacottan, italienarnas klassiska efterrätt, får här en fin vaniljsmak från vaniljstången som kokas med grädden och den serveras allra helst med färska bär.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 gelatinblad
  • 5 dl grädde
  • 1 vaniljstång
  • ½ dl strösocker
  • färska bär till servering

Gör så här

  1. Steg 1

    Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  2. Steg 2

    Häll grädden i en kastrull. Dela vaniljstången på längden och skrapa ur fröna. Lägg fröna och stången i grädden tillsammans med sockret.
  3. Steg 3

    Koka upp grädden och koka den sakta i ca 2 minuter. Vispa så att vaniljfröna blandar sig med grädden. Ta upp vaniljstången.
  4. Steg 4

    Ta upp gelatinbladen och lägg ner dem i den varma grädden. Rör försiktigt så att gelatinbladen löser sig.
  5. Steg 5

    Fördela grädden i portionsglas eller formar. Täck över med plastfolie.
  6. Steg 6

    Sätt formarna i kylen, minst 5 timmar.
  7. Steg 7

    Till servering: Dekorera med färska bär och servera.