Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 500,00 kr
Rostad rotfruktssoppa

Rostad rotfruktssoppa

Av Buffé
Publicerat den 01 mars 2023
Att koka soppa på rotfrukter är ett perfekt sätt att njuta av säsongens råvaror. Välj dina favoriter som potatis, rotselleri eller palsternacka och ugnsrosta tillsammans med örter och vitlök innan de kokas ihop till en värmande, gräddig soppa.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

1 timTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 800 g blandade tärnade skalade rotfrukter (t ex potatis, rotselleri och palsternacka)
  • 2 gula lökar
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 msk olivolja
  • 1 msk hackad färsk timjan
  • 2 grönsaksbuljongtärningar
  • 1 dl vispgrädde
  • 1 msk vit balsamvinäger

Gör så här

  1. Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C.
  2. Steg 2

    Skala och skär löken i stora klyftor. Skala vitlöksklyftorna. Blanda rotfrukter, lök, vitlök, olja och timjan i en ugnsform. Rosta i mitten av ugnen ca 30 minuter eller tills rotfrukterna är mjuka.
  3. Steg 3

    Koka upp buljongtärningarna med 8 dl vatten. Tillsätt de rostade rotfrukterna och mixa soppan slät med en stavmixer. Tillsätt grädde och vinäger och låt koka upp. Smaka av med salt och peppar.
  4. Steg 4

    Serveringsförslag: Toppa gärna med extra timjan, olja och peppar.