- Recept
Spaghetti bolognese
Spaghetti bolognese
Av ICAs matkasse
Publicerat den 23 april 2018
En italiensk, och svensk, klassiker står på kvällens meny! En härlig bolognese som får sin smak från vitlök, oregano och sin sälta från soja. Servera sedan köttfärssåsen med spaghetti al dente och toppa med fräsch ruccola. Smaklig spis!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 1 morot
- 1 gul lök
- 500 g nötfärs eller blandfärs
- 1 msk olivolja
- 2 tsk torkad oregano
- 1 förp krossade tomater med vitlök (à 390 g)
- 2 msk tomatpuré
- ½ msk japansk soja
- 1 köttbuljongtärning
- 4 port spaghetti
- 65 g rucola eller annan grön sallad
Gör så här
Steg 1
Sätt på en stor kastrull med vatten till spaghettin.Steg 2
Skala och riv moroten grovt på ett rivjärn. Skala och hacka löken.Steg 3
Bryn färsen i olivoljan i en stor kastrull eller stekpanna med höga kanter. Blanda i morot och lök och låt fräsa ca 3 minuter.Steg 4
Blanda ner oregano, krossade tomater, 3 dl vatten, tomatpuré, soja och smulad buljongtärning.Steg 5
Sänk värmen och låt såsen sjuda ca 10 minuter under lock. Smaka av med salt och peppar.Steg 6
Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.Steg 7
Servera köttfärssåsen med spaghetti och ruccola.