Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 1,00 kr
  • Recept
  • Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

Bavettepasta med varm fetaost- och tomatkräm

Av ICAs matkasse
Publicerat den 16 juni 2025
Här kommer ett recept på en kryddad feta- och tomatpasta, men fortfarande lika enkel att laga. Här ugnsbakar du istället alla godsaker, som sedan mixas ihop. Och det blir bavettepasta som pastasort. Servera tillsammans med bönor, pinjenötter och sallad.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

45 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1/2 påse salladslök (à 125 g)
  • 350 g färgglada små tomater
  • 3 msk olivolja
  • 1 vitlöksklyfta
  • 2 tsk honung
  • 1 tsk torkad rosmarin
  • 150 g fetaost
  • 4 port pasta (gärna bavette)
  • 1 förp stora kokta vita bönor (à 380 g)
  • 1/2 dl pinjenötter
  • 65 g rucola

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt ugnen på 200°C och sätt på en kastrull med vatten till pastan.
  • Steg 2

    Ansa och skiva salladslöken.
  • Steg 3

    Blanda salladslök, tomater, olivolja, pressad vitlök, honung och rosmarin i en ugnsform. Krydda med salt och peppar och tryck ned fetaosten. Tillaga mitt i ugnen ca 20 minuter.
  • Steg 4

    Koka pastan enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 5

    Häll bönorna i ett durkslag, spola dem i kallt vatten och låt rinna av.
  • Steg 6

    Häll av pastan över bönorna i durkslaget.
  • Steg 7

    Mosa ihop fetaosten och tomaterna med en visp till en kräm.
  • Steg 8

    Servera pastan och bönorna med såsen, pinjenötter och sallad.