- Recept
Grönkålschips

Grönkålschips
Av ICA Köket
Publicerat den 15 oktober 2021
Njut av grönkålschipsen som tilltugg, nyttiga chips eller som ett tillbehör. Grönkålschips blir härligt frasiga och krispiga när du rostar dem i ugnen med bara lite olja, salt och peppar. Pröva gärna och smaksätta oljan innan du masserar in den i kålen.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- ca 400 g hela grönkålsblad
- 4 msk olja
- 3 krm salt
- 1/2 tsk nymalen svartpeppar
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 150°C.Steg 2
Riv bort rotstocken och skölj grönkålen. Lägg grönkålen i ett durkslag. Torka grönkålen på en handduk och riv i mindre bitar. Massera in olja, salt och svartpeppar i grönkålen och lägg ut den glest på plåtar med bakplåtspapper.Steg 3
Tillaga grönkålen i omgångar mitt i ugnen tills de blir krispiga, ca 25 minuter. Öppna ugnsluckan då och då och släpp ut fukten.