- Recept
- Pastarecept
Kräftpasta
Kräftpasta
Av ICA Köket
Publicerat den 09 augusti 2019
Pasta när den är som bäst! Denna kräftpasta är krämig, enkel och supergod. Med kräftstjärtar, körsbärstomater, citron och parmesan är den perfekt som en lite lyxigare vardagsrätt eller en härlig helgmiddag.Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- purjolök (à ca 200 g)
- 1 röd chili
- 250 g körsbärstomater
- 300 g spaghetti
- 1 riven vitlöksklyfta
- 2 msk olivolja
- 2 dl vispgrädde
- 2 tsk finrivet citronskal
- 200 g skalade kräftstjärtar
- 2 dl finriven parmesan
- dill
Gör så här
Steg 1
Ansa och skölj purjolöken noga. Skiva den tunt. Dela, kärna ur och finhacka chilin och halvera tomaterna.Steg 2
Koka pastan enligt anvisning på förpackningen.Steg 3
Fräs purjolök, vitlök och chili i oljan ca 5 minuter tills löken mjuknar. Tillsätt tomaterna och fräs ytterligare 2 minuter. Häll på grädde och låt koka ihop. Smaka av med citronskal, salt och peppar. Vänd ner kräftstjärtarna.Steg 4
Blanda pastan med såsen och hälften av osten.Steg 5
Vid servering: Toppa med resten av osten och dill.