Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen ?.
Kyckling med woksås och nudlar

Kyckling med woksås och nudlar

Av ICAs matkasse
Publicerat den 18 februari 2019
En färdig woksås på flaska är icke att underskatta. Den omger både kycklingen och grönsakerna fint i pannan, och det som får den lilla extra välbehövda syran är limen vid sidan av. Ack så viktig!
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 4 port äggnudlar eller ris
  • 600 g strimlad kycklingfilé
  • 1 msk olja
  • 500 g wokgrönsaker
  • 1 förp woksås (gärna asian woksauce teriyaki, à 250 g)
  • 1 lime
  • 1 msk sesamfrö

Gör så här

  1. Steg 1

    Tina kycklingen.
  2. Steg 2

    Koka nudlarna alt riset enligt anvisningen på förpackningen. 
  3. Steg 3

    Stek kycklingen i hälften av oljan i en stekpanna. Krydda med salt och peppar och lägg upp på en tallrik. 
  4. Steg 4

    Stek wokgrönsakerna i resten av oljan i stekpannan. Rör i kyckling och sås och låt det bli varmt. 
  5. Steg 5

    Skär limen i klyftor. 
  6. Steg 6

    Serveringsförslag: Servera kycklingwoken med nudlar och gärna lime och sesamfrö.