
Pepparkakskärleksmums
Av Buffé
Publicerat den 18 augusti 2025
Gillar du vanliga kärleksmums? Då kommer du att älska pepparkakskärleksmums!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
20Portioner
Ingredienser
- 4 ägg
- 3 1/2 dl strösocker
- 250 g smör
- 1 1/2 tsk kanel
- 1 1/2 tsk mald kryddnejlika
- 1 1/2 tsk mald ingefära
- 1 tsk mald kardemumma
- 4 dl vetemjöl
- 2 1/2 tsk bakpulver
- 1 1/2 dl mjölk
- 1 apelsin (ca 5 msk juice eller vatten, för 20 bitar)
- 1 1/2 msk vaniljsocker
- 7 1/2 dl florsocker
- 1 dl riven kokos
Gör så här
Steg 1
Sätt ugnen på 175°C, över- och undervärme.Steg 2
Vispa ägg och socker pösigt i en bunke. Smält smöret. Blanda kryddorna, mjöl samt bakpulver och blanda ner i äggblandningen tillsammans med 175g smör och mjölken. Vispa försiktigt till en slät smet.Steg 3
Häll smeten i en ugnsform, klädd med bakplåtspapper, ca 25x35 cm (för 20 bitar). Grädda i mitten av ugnen 25-30 minuter, känn med en sticka att kakan är torr. Låt kakan svalna i formen.Steg 4
Glasyr: Smält smöret. Pressa apelsinjuicen. Blanda 75 g smör, vaniljsocker och florsocker. Tillsätt juicen (eller vattnet), under omrörning i omgångar, till lagom glasyrkonsistens. Bred ut glasyren över kakan och strö över kokos. Låt stelna. Skär kakan i rutor.