- Recept
- Alla samlingar
- Indiska recept
Palak paneer med tomat och halloumi
Palak paneer med tomat och halloumi
Av ICAs matkasse
Publicerat den 10 april 2017
Palak paneer är en klassisk indisk husmansrätt som kan variera i styrka och smak. Kvällens version är en mild och snabblagad palak paneer med smakrik halloumi i en krämig grädd- och spenatsås kryddad med garam masala, vitlök, ingefära och tomat. Servera den ångande heta grytan med fluffigt ris och njut. Smaklig måltid!Tidsåtgång och portioner
30 minTotal tid
4Portioner
Ingredienser
- 4 port ris eller havreris
- 1 gul lök
- 2 vitlöksklyftor
- 2 tomater
- 2 msk riven ingefära
- 3 msk olivolja
- 2 msk tomatpuré
- 1 msk garam masala
- 390 g krossade tomater
- 2 dl vispgrädde
- 1 grönsaksbuljongtärning
- 200 g färsk spenat
- 400 g halloumi eller grillost
Gör så här
Steg 1
Koka riset enligt anvisningen på förpackningen.Steg 2
Skala all lök, hacka löken och tomaterna. Skiva vitlöken. Skala och riv ingefäran.Steg 3
Hetta upp hälften av olivoljan i en stekgryta eller kastrull. Fräs lök, vitlök, ingefära, tomatpuré och garam masala 3-4 minuter.Steg 4
Tillsätt tomater, krossade tomater, 1 dl vatten, grädde och buljongtärning. Låt sjuda 6-7 minuter. Vänd ner spenaten.Steg 5
Tärna halloumin och stek den gyllene i resten av olivoljan i en stekpanna.Steg 6
Blanda ner osten i grytan och smaka av med salt. Servera med ris.