- Recept
Tomteskumsgranar med rostad kokos
Tomteskumsgranar med rostad kokos
Av ICAs matkasse
Publicerat den 05 december 2022
Tomteskum är ju ett måste till jul. Men varför inte twista till dem lite? Här får de smälta ner i ett bad av smör, kokos och ricekrisp. Smeten formas sedan till trekanter, och ser precis ut som julgranar med den gröna kristyren och ätbara silvergulorna!Tidsåtgång och portioner
1 timTotal tid
20Portioner
Ingredienser
- 3 dl riven kokos
- 50 g smör
- 150 g minimarshmallows
- 100 g skumtomtar eller juleskum
- 6 dl rice krispies
- bakplåtspapper
- 1 förp grön kristyr (à 125 g)
- 2 msk strössel (gärna stora silverkulor)
Gör så här
Steg 1
Rosta kokosen i en torr stekpanna tills den har fått fin färg.Steg 2
Smält smöret i en kastrull. Rör i marshmallows och skumtomtar och låt smälta. Rör om ofta.Steg 3
Ta av kastrullen från värmen. Rör ner kokos och ricekrisp i marshmallowsblandningen. Blanda noga.Steg 4
Bred ut smeten i en bakplåtspappersklädd form ca 18 x 25 cm. Släta till och packa smeten med en fuktad stekspade så att den blir kompakt och jämn. Ställ i kylskåpet ca 2 timmar.Steg 5
Skär kakan i långa trekanter, som julgranar.Steg 6
Dekoration: Lägg upp bitarna på ett bakplåtspapper och spritsa på kristyren och lägg på strösslet.Steg 7
Förvara granarna svalt i en burk med lock.