Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.Min: 1,00 kr
Yoghurt med stekt nektarin och kokoshavre

Yoghurt med stekt nektarin och kokoshavre

Av Buffé
Publicerat den 12 juni 2023
För en riktigt härlig start på dagen: låt krämig yoghurt få sällskap av stekta nektariner och ett knaprigt strössel av havregryn och kokos med smak av kardemumma och kanel.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

15 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 2 dl havregryn
  • 1 dl riven kokos
  • ½ dl honung
  • ½ tsk malen kanel
  • ½ tsk mortlade kardemummakärnor
  • 1 krm salt
  • 4 nektariner eller persikor
  • 2 msk smör
  • 6 dl naturell yoghurt
  • färsk mynta

Gör så här

  1. Steg 1

    Rosta havregryn och kokos i en torr, het stekpanna tills det får lite färg. Tillsätt honung, kanel, kardemumma och salt och stek under omrörning några minuter. Sprid ut kokoshavren på ett bakplåtspapper och låt svalna.
  2. Steg 2

    Dela och kärna ur nektarinerna. Skär i klyftor och stek i smör eller olja tills de får lite färg och mjuknar.
  3. Steg 3

    Toppa yoghurten med stekt nektarin, kokoshavre och gärna mynta.