
Honungsglacerad tryffelhalloumi med hummus på pitabröd
Av ICA Köket
Publicerat den 08 september 2025
Tryffelhalloumi med honung och citron – kan det bli godare? Här får den sällskap av krispigt pitabröd, len hummus, picklad rödlök och färsk gräslök. En smakrik kombination som imponerar utan krångel.Tidsåtgång och portioner
45 minTotal tid
2Portioner
Ingredienser
- 1 liten rödlök
- 1/2 dl strösocker
- 1 1/2 msk ättiksprit (12%)
- 1/4 kruka gräslök (ca 1 msk finskuren)
- 2 pitabröd
- 2 msk olivolja
- 1 förp tryffelhalloumi (à 180 g)
- 1/2 msk flytande honung
- 1/2 citron (1 tsk saft)
- 1 förp hummus (à 175 g)
Gör så här
Steg 1
Skala och skiva rödlöken mycket tunt.Steg 2
Koka upp socker, ättika och ½ dl vatten. Lägg i rödlöken och koka upp. Låt svalna i lagen och vänd runt då och då.Steg 3
Skär gräslöken fint.Steg 4
Stek pitabröden på båda sidor i hälften av olivoljan i en stekpanna.Steg 5
Skiva och stek halloumin i resterande olivolja, så att osten får fin färg på båda sidor. Ringla på honung och pressa på citronsaft. Vänd runt osten.Steg 6
Bred hummus på pitabröden. Fördela halloumin på bröden. Toppa med avrunnen picklad lök och gräslök.