Gå till innehållGå till sökningGå till sidfotHoppa till receptassistenten
StartsidaStartsida
Gå till kassan
Totalt antal varor i varukorgen 0. Antal i varukorgen 0,00 kr.
Min: 100,00 kr
  • Recept
  • Sötstark aubergine med sesam och nudlar

Sötstark aubergine med sesam och nudlar

Sötstark aubergine med sesam och nudlar

Av ICAs matkasse
Publicerat den 14 december 2025
Aubergine och tofu i sitt esse när de får marineras i asiatiska smaker som vi hittar i hoisinsås, lime och chili. Till det serveras färska udonnudlar.
Handla ingredienser

Tidsåtgång och portioner

30 minTotal tid
4Portioner

Ingredienser

  • 1 aubergine (à ca 300 g)
  • 2 förp tofu (à 230 g)
  • 1 msk olja
  • 2 vitlöksklyftor
  • 2 krm chiliflakes
  • 200 ml hoisinsås
  • 1/2 förp salladslök (à 125 g)
  • 1 lime
  • 2 msk sesamfrö
  • 1 förp ärtskott (à 100 g)
  • 4 port färska udonnudlar

Gör så här

  • Steg 1

    Sätt på en kastrull med vatten till nudlarna.
  • Steg 2

    Aubergine och tofu: Skär auberginen och tofun i tärningar. Stek auberginen i hälften av oljan i en stekpanna. Lägg upp på en tallrik och stek tofun i resten av oljan.
  • Steg 3

    Lägg tillbaka auberginen i pannan och pressa i vitlöken. Krydda med chiliflakes och salt. Sänk värmen och rör ner hoisinsåsen.
  • Steg 4

    Nudlar: Koka nudlarna enligt anvisningen på förpackningen.
  • Steg 5

    Aubergine och tofu: Ansa och skiva salladslöken.
  • Steg 6

    Smaka av auberginen och tofun med limesaft.
  • Steg 7

    Toppa auberginen och tofun med salladslök, sesamfrö och ärtskott och servera med nudlarna.